Recepty: Anglické skopové žebírko
Žebírka očistíme od mázder a blan, naklepáme, potřeme solí a česnekem, opepříme, pokapeme olejem a necháme jednu až dvě hodiny odležet. Na předehřátý gril vložíme žebírka a grilujeme asi devět minut po obou stranách.
Žebírka servírujeme s brambory, přidat můžeme i fazolové lusky s máslem. K dozdobení použijeme česnekové máslo, které připravíme následujícím způsobem:
Vařený strouhaný žloutek utřeme s máslem, přimícháme syrový žloutek a přikapáváme po částech olej. Utvoří se nám hustá majonéza, do které přidáme třený česnek, několik kapek citrónové šťávy a worcesteru. Na závěr nezapomeneme opepřit.
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
4 žebírka
1 dkg oleje
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Na česnekové máslo:
10 dkg másla
5dkg oleje
2 vejce (1 syrový a jeden vařený žloutek)
2 stroužky česneku
citrón
několik kapek worcesteru
pepř