Recepty: Bulharský salát

Než se pustíme do přípravy samotného salátu připravíme si marinádu. Postup je obvyklý: smícháme olivový olej, nakládaný pepř, provensálské koření a utřený česnek.

Kozí sýr nakrájíme na kostičky a necháme marinovat alespoň 30 minut. Ledový i hlávkový salát a čekanku rozdělíme na listy a pečlivě opláchneme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. Očištěné papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, okurku oloupeme a rozkrájíme na kostky.

Na pánvičce rozehřejeme olej a opečeme plátky chleba. Přísady s nakrájenými olivami rozložíme na tác. Před podáváním salát dochutíme octem a servírujeme s křupavými topinkami.

Co budeme potřebovat:

400 g kozího sýra
1 čekanka
1 ledový a 1 hlávkový salát
1 cibuli
2 rajčata
2 papriky
1 okurku
2 lžíce oleje
8 plátků chleba
zelené a černé olivy (asi 100 g)
balzamikový ocet

Na marinádu:

olivový olej
nakládaný zelený pepř
sušené provensálské bylinky
4 stroužky česneku

Recepty na spoustu dalších pochoutek pro každý den naleznete na stránkách Dobré Recepty.

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg