Recepty: Bulharský salát
Než se pustíme do přípravy samotného salátu připravíme si marinádu. Postup je obvyklý: smícháme olivový olej, nakládaný pepř, provensálské koření a utřený česnek.
Kozí sýr nakrájíme na kostičky a necháme marinovat alespoň 30 minut. Ledový i hlávkový salát a čekanku rozdělíme na listy a pečlivě opláchneme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. Očištěné papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, okurku oloupeme a rozkrájíme na kostky.
Na pánvičce rozehřejeme olej a opečeme plátky chleba. Přísady s nakrájenými olivami rozložíme na tác. Před podáváním salát dochutíme octem a servírujeme s křupavými topinkami.
Co budeme potřebovat:
400 g kozího sýra
1 čekanka
1 ledový a 1 hlávkový salát
1 cibuli
2 rajčata
2 papriky
1 okurku
2 lžíce oleje
8 plátků chleba
zelené a černé olivy (asi 100 g)
balzamikový ocet
Na marinádu:
olivový olej
nakládaný zelený pepř
sušené provensálské bylinky
4 stroužky česneku
Recepty na spoustu dalších pochoutek pro každý den naleznete na stránkách Dobré Recepty.