Lososové steaky s omáčkou z červené řepy
V kastrůlku rozpalte olej, přidejte šalotku a na mírném plameni lehce osmahněte, dokud šalotka nezměkne. Poté přijdete kuřecí vývar, bobkový list a tymián a uveďte do varu. Dolijte víno a vše vařte, dokud směs nezhoustne. V tu chvíli by jí mělo být asi na obsah jednoho hrnku.
Sceďte, vraťte do kastrůlku, přidejte červenou řepu a vařte do chvíle, než změkne. V hrnečku smíchejte škrob s vodou a přidejte do vařící se omáčky. Nechte zhoustnout. Přidejte pažitku a sůl s pepřem.
Lososí steaky osolte, opepřete a namažte olivovým olejem (ideálně pokud ho máte ve spreji). Vložte na gril a grilujte po dobu devíti až jedenácti minut. Ve chvíli, kdy jsou steaky hotové, jde z ryb snadno vyndat páteř.
Rybí maso se snažte v maximální míře vykostit. Při servírování vlijte na talíř omáčku a do ní vložte steaky.
Co budeme potřebovat:
4 steaky z lososa (přibližně 2,5 cm silné, 20 dkg každý)
2 lžíce oleje
2 šalotky jemně nasekané
1 hrnek kuřecího vývaru
1 bobkový list
1/2 lžička usekaného čerstvého tymiánu
1 hrnek červeného vína
2 malé červené řepy, očištěné a nakrájené na kostičky
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce vody
sůl
pepř
olivový olej
Zdroj receptu: weber.com