Grilování: Medová marináda s chilli

Smíchejte 3 – 4 lžíce medu, 1-2 lžičky mletého chilli (variantou je mexické koření), lžičku kurkumy, 1 lžíci sójové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 200 ml jablečného nebo ananasového džusu a trochu světlého piva.

Marináda je vhodná pro drůbeží nebo vepřové maso, které přelijeme marinádou a necháme v chladu marinovat několik hodin. Před grilováním maso nezapomenem osolit.

Co budeme potřebovat:

4 lžíce medu
2 lžičky chilli nebo mexického koření
1 lžičku kurkumy
1 lžíci sójové omáčky
6 lžic olivového oleje
200 ml jablečného nebo ananasového džusu
sklenici světlého piva

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg