Grilování: Marináda s rajským protlakem

Marináda s rajským protlakem je určená pro pečení. Její příprava je poněkud časově náročnější, proto ji volte s ohledem na vaše aktuální časové možnosti.

Co budeme potřebovat:

40 dkg rajčat (mohou být i z konzervy nebo protlak, čerstvá oloupáme)
3 lžíce hořčice
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
2 stroužky utřeného česneku
0,5 l vody (vynechejte pokud vaříte z čerstvých rajčat)
0,25 l pětiprocentního octa (pokud je silnější, snižte dávku)
2 dl cukru
10 dkg másla
3 lžíce papriky
3 hřebíčky
2 lžičky soli

Vše zvolna vařte 1 hodinu, sceďte.

Až potud je to omáčka k potírání hotového jídla. Pro potírání během pečení přidejte:

2 lžičky pepře
0,25 l vody
0,25 l octa (4%)
1 dl worcesthire sauce
1 dl oleje

Znovu svařte, přidejte šťávu z jednoho citrónu. Maso potřete omáčkou a nechte uschnout v pokojové teplotě. Potřete znovu a dejte na gril. Pečte a po 30 minutách vždy znovu potírejte.

Zdroj receptu: grilovani.org

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg