Recepty: Grilovaná kuřecí křidýlka s tyminánem

Kuřecí řízky odblaníme a opláchneme. Česnek utřeme, přidáme sůl a promícháme s olivovým olejem, tymiáne, bazalkou, sójovou omáčkou a citrónovou šťávou. Maso naložíme do takto připravené marinády a necháme do druhého dne v chladu uležet.

Než přistoupíme ke grilování, zabalíme kuřecí plátky do alobalu. Na grilu je pak opékáme tak, aby maso bylo dostatečně propečené, ale přitom stále šťavnaté. Podáváme s pečivem nebo americkými bramborami.

Co budeme potřebovat:

4 kuřecí či krůtí řízky
4 stroužky česneku
půl lžíce citrónové šťávy
1 polévkovou lžíci tymiánu
3 polévkové lžíce sójové omáčky
5 lžic olivového oleje
půl polévkové lžíce bazalky
sůl
alobal

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.