Recepty: Marinovaný losos s křenem v alobalu
Rozmixujte všechny ingredience kromě lososa a olivového oleje, kterým potřete nachystaný alobal. Každí filé dejte samostatně na alobal a přidejte dvě lžíce rozmixované směsi. Zabalte poněkud volněji, aby se pokrm v alobalu mohl při ohřevu "nafukovat".
Grilujte sedm až deset minut. Dobu grilování přizpůsobte síle lososových filé. Než budete podávat, rozbalte zkusmo jeden balíček a příborem vyzkoušejte, zda se maso rozpadá.
Co budeme potřebovat:
6 lososových filé (cca 15 dkg každé)
2 lžíce nastrouhaného křenu
1 středně velká cibule, jemně usekaná
3 lžíce balsamového octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžička jemně nasekané čerstvé rozmarýny
1 stroužek česneku, rozdrcený
1/4 lžičky soli
1/8 lžičky pepře
olivový olej