Recepty: Biftek na houbách

Bifteky mírně naklepeme a upravíme do původního válcovitého tvaru. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. Část žampiónů nakrájíme na malé hranolky a přidáme trochu pepře.

Bifteky ostrým nožem několikrát nařízneme a vsuneme připravené kousky žampiónů. Zbytek hub nakrájíme na plátky. Bifteky grilujeme z obou stran přibližně čtyři minuty. Nakrájené houby vložíme do okapané šťávy, přidáme máslo a podusíme je. Bifteky dále grilujeme z obou stran další čtyři minuty. Poté je sundáme z grilu a položíme na připravené brambory, které mezitím opečeme. Dušené houby osolíme, zalijeme smetanou a pokapeme citrónovou šťávou. Hotové bifteky přelijeme takto připravenou houbovou omáčkou.

Co budeme potřebovat (pro 4 porce):

4 bifteky
15 dkg čerstvých žampionů (nebo jiných tvrdých hub)
2 dkg oleje
5 dkg másla
6 polévkových lžic smetany
1 citron
brambory
sůl
pepř

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg