Recepty: Kapr v alobalu se salátem z červené řepy
Porce kapra osolíme, ocitronujeme a necháme alespoň půl hodiny odležet. Na máslem potřený čtverec alobalu položíme kapra, okořeníme, přidáme na nudličky nakrájené papriky, kolečka rajčat, kečup, zbytek másla a dobře uzavřeme („z balíčku“ nesmí při jeho otáčení vytékat šťáva).
Grilujeme na roštu (ten pro tentokrát nemusíme před grilováním potírat olejem) zhruba 20 minut (porce v polovině stanovené doby otočíme). Alobalové „balíčky“ s kaprem nemusíme
péci jen na grilu; výborně se hodí i rozžhavený popel táboráku. Vařenou (sterilovanou) červenou řepu promícháme s majonézou a podle chuti přisolíme. Podáváme vychlazenou. Vhodnou přílohou je chléb. Pokud se kapr pekl v popelu z táboráku, bylo by hříchem stejný popel nevyužít k opečení brambor, které ke kapru chutnají výtečně.
Co budeme potřebovat:
8 porcí z většího kapra
sůl
citron
máslo
pepř
karí
kečup
3 nebo 4 papriky
3 nebo 4 rajčata
8 čtverců alobalu
Salát
vařená (sterilovaná) červená řepa
majonéza
sůl
citron
Recepty z českého kapra vám přinášíme ve spolupráci s Rybářským sdružením České republiky.