Recepty: Rumpsteak s plněnými rajčaty
Roštěnou očistíme, zbavíme šlach a naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme z obou stran třeným česnekem a olejem. Poté necháme na dvě hodiny odležet. Rajčata skrojíme, lžičkou vydlabeme střed, který naplníme nakrájenými žampiony. Navrch přidáme kousek másla.
Roštěnku grilujeme zároveň s plněnými rajčaty. Maso ogrilujeme přibližně šest minut z každí¨é strany, rajčata stačí grilovat šest minut celkem. Jako oblohu můžeme podávat pečené brambory, které doplníme plněnými rajčaty. Roštěnku před servírováním přelijeme okapanou šťávou.
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
4 silnější roštěnky
2 stroužky česneku
3 dkg oleje
6 dkg másla
60 dkg vařených brambor
10 dkg čerstvých žampionů
8 rajčat
sůl
pepř