Recepty: Kachní prsa marinovaná v medu a grapě s sherry omáčkou

Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme, prosolíme a naložíme do medové marinády (návod viz níže). Maso necháme alespoň tři hodiny marinovat a poté zvolna grilujeme.

Do kastrůlku dáme vývar z MAGGI Zlatý Slepičí bujón, přidáme všechny suroviny, povaříme až do zredukování omáčky.

Jako příloha jsou vhodné fazolky, které zprudka orestujeme na olivovém oleji se šalotkou a třtinovým cukrem. Sherry omáčkou přelijeme na plátky nakrájená kachní prsa. Dobrou chuť.

Co budeme potřebovat (4 porce):

600 g kachních prsou v celku
zelené mražené fazolky
cukr
150 g cibule
100 g lesního medu
1 dcl grappa bianco nebo slivovice
sekaný kořen zázvoru
česnek
2 dcl olivového oleje
2 dcl sladšího červeného vína
200 g postrouhané kořenové zeleniny
50 g borůvkového džemu
2 dcl červeného vína
2 dcl sherry dry
1 dcl smetany
MAGGI Zlatý Slepičí bujón

Marináda:

100 g lesního medu
1 dl grappa bianco nebo slivovice
sekaný kořen zázvoru
česnek
2 dl olivového oleje
2 dl sladšího červeného vína

Sherry omáčka:

200 g postrouhané kořenové zeleniny
100 g cibule
50 g borůvkového džemu
2 dl červeného vína
2 dl sherry dry
1 dl smetany
Maggi Zlatý bujón Slepičí

Autor: MAGGI (recepty-maggi.centrum.cz/)

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.