Grilmánie letos již počtvrté
Hlavní sezona vyznavačů grilovaní se nezdaržitelně blíží. A s tím nabírají na intenzitě i přípravy dalšího ročníku Globus Grilmánie – mistrovství České republiky v grilování. A tak jako například ve vrcholovém fotbale, než vyběhnou jedenáctky na trávník, musí proběhnout také organizační příprava.
V této netradiční soutěžní disciplíně totiž již i u nás vykrystalizovaly týmy, které mají letité zkušenosti a profesionální zázemí, za sebou dokonce i účast ze zahraničních soutěží. V intencích fotbalu jsou to jakési „sparty“ grilování. Je ovšem také pravda, že předloňský vítěz – profesionální tým „Black&White“ mimo jiné právě účastník mistrovství světa, vyhořel již v pražském semifinále, kde se shodou okolností sešla velmi silná konkurence.
Nastává tedy čas přemýšlení o taktice a strategii boje. Do kterého semifinále se přihlásit? Často toto dilema řeší hlavně pražští účastníci. V Praze probíhají tři semifinálová kola. Favorizovaný školní tým čakovického učiliště ostatně zamotal loni hlavu svým konkurentům rošádou, kdy místo v domovských Čakovicích soutěžil u Globusu na Černém mostě. Podobnou taktickou fintu v loňském roce předvedli i třeba Moravec Juniors v Olomouci.
„Obecně se ale dá říci, že úroveň semifinálových kol už je velmi vyrovnaná,“ říká Petr Burian z pořádající agentury. „V prvních ročnících byla některá kola ne zcela zaplněna, loni již byla kapacita stoprocentně vytížena a letos čekáme totéž.“
Jak tedy uspět v nabité soutěži? Pravidelní účastníci Grilmánie se s manažery ligových fotbalových celků shodují v jednom. Kvalitní trénink! Třeba zástupci malé vesničky Šebetov, každoroční účastníci, se na Grilmánii připravují celoročně přímo pod vedením svého starosty Zdeňka Čížka. „Scházíme se na zahrádkách každý víkend, pokud to počasí povolí,“ říká aktivní starosta.
Letos pro všechny týmy a návštěvníky Grilmánie zazpívá Lucie Vondráčková svoje největší hity z CD PELMEL. Akcí budou jako každoročně provázet soutěží moderátoři Martin Zounar a Petr Martinák.
Přihlásit svůj tým do Grilmánie 2008 můžete zde.
Zdroj: grilmanie.cz