Recepty: Žampiony na grilu
Volá už váš gril po změně? Dopřejte mu (a hlavně sobě) místo masa tentokrát houby, konkrétně grilované žampiony.
Žampiony nejprve očistíme a odřízneme od nich nožičky. Hlavičky napíchneme na špízové grilovací jehlice střídavě s kousky anglické slaniny a kolečky cibule. Ještě než vše umístíme na gril, potřeme špízy směsí oleje, rozetřeného česneku, soli, pepře a citrónové šťávy. Následně už můžeme zamířit ke grilu, na kterém opékáme, dokud žampiony nezměknou. V průběhu grilování špízy průběžně potíráme zbylou směsí oleje a dalších ingrediencí. Servírovat můžeme samostatně, jako chuťovku nebo s chlebem či opékanými brambory.
Co budeme potřebovat:
500 g menších žampiónů
100 g anglické slaniny
2 cibule
4 lžíce oleje
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
lžíce citrónové šťávy