Recepty: Houby na grilu
Na grilu můžeme připravit opravdu téměř jakékoliv jídlo. Pokud jsou libo grilované houby a právě jste se vrátili z lesa s košíkem plným pěkných hříbků, můžete místo obvyklé smaženice zvolit alternativní variantu.
Hřiby očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Z petrželky, soli, pepře a šťávy vymačkané z citronu připravíme marinádu, do které houby vložíme. Před samotným grilováním hřiby polijeme olejem. Grilované houby můžeme použít jako doplněk k rýži, každý plátek houby dochutíme přiložením kousku bylinkového másla.
Co budeme potřebovat:
hříbky (pokud možno tvrdé)
citrón
sůl
pepř
olej
Ingredience pro výrobu bylinkového másla:
100g másla
petrželka
půl stroužku česneku
pažitka