Recepty: Houby na grilu

Na grilu můžeme připravit opravdu téměř jakékoliv jídlo. Pokud jsou libo grilované houby a právě jste se vrátili z lesa s košíkem plným pěkných hříbků, můžete místo obvyklé smaženice zvolit alternativní variantu.

Hřiby očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Z petrželky, soli, pepře a šťávy vymačkané z citronu připravíme marinádu, do které houby vložíme. Před samotným grilováním hřiby polijeme olejem. Grilované houby můžeme použít jako doplněk k rýži, každý plátek houby dochutíme přiložením kousku bylinkového másla.

Co budeme potřebovat:

hříbky (pokud možno tvrdé)
citrón
sůl
pepř
olej
Ingredience pro výrobu bylinkového másla:
100g másla
petrželka
půl stroužku česneku
pažitka

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg