Recept: Pikantní kuřecí křidélka

Dnes přinášíme recept od odborníka na barbecue na slovo vzatého. Michal Málek žije v zemi grilování zaslíbené a proto jeho recept ze Spojených států amerických určitě vyzkoušejte.

Pod tekoucí vodou důkladně opláchněte křidýlka, osušte je a každé dvakrát nebo třikrát nařízněte až na kost. a dejte do lednice. Ve food procesoru udělejte ze všech tuhých ingrediencí pastu, přidejte tekuté části, oleje ale jen polovinu.

Zbylý olej rozehřejte v kastrůlku, přidejte právě vyrobenou pastu a za stálého míchání vařte 10 až 12 minut. Poté nechte úplně vychladnout. Vychlazené nalijte na kuřata a marinujte v lednici 6 – 24 hodin.Čím déle, tím lépe. Rozehřejte gril, naolejujte špruclíky a křidýlka pečte, až nejsou uvnitř růžová, asi 7 minut po každé straně. Dobrou chuť.

Co budeme potřebovat:

16 kuřecích křidýlek (asi 1 1/2 kg)
1 velká cibule
6 stroužků česneku
asi 2 cm čerstvého zázvoru
2 – 10 pálivých papriček (to záleží jak pálivé to chcete mít)
1 dl oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžička čínského koření

Zdroj: grilovani.org

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.