Recept: Plněná roštěnka
Nejprve připravíme marinádu. Smícháme půl hrnku oleje, půl lžičky soli, trošku pepře (1/4 lžičky), 2 lžíce šťávy z citronů, 2 lžíce octa, lžičku drceného oregana a dva stroužky rozdrceného česneku.
Roštěnku pečlivě z obou stran naklepejte paličkou na maso, uložte do nekovové nádoby a zalijte marinádou. Nechte marinovat minimálně dvě hodiny.
V případě, že máte roštěnku zcela plochou, zabalte do ní nádivku. Pokud ne, vytvořte ještě před marinováním kapsu a nacpěte ji nádivkou. Naříznutý otvor zajistěte párátky nebo malými špízy. Znovu potřete marinádou a dejte se do grilování. Rožníme z obou stran a občas potřeme zbylou marinádou. Před podáváním rozřízněte na plátky. Dobrou chuť.
Co budeme potřebovat:
1 kg nízkého roštěnce
Na nádivku:
2 hrnky čerstvé strouhanky
1/2 hrnku strouhaného parmezánu
2 lžíce usekané petrželky
1 lžička sušené bazalky
1 stroužek česneku, rozdrcený
1 vejce, rozšlehané
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
Na marinádu:
1/2 hrnku oleje
2 lžíce octa
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička drceného sušeného oregana