Recept: Hovězí medailonky
Sbíhají se vám sliny na hovězí medailonky? Pak právě pro vás je následující recept. Maso nejprve marinujeme v plastikovém sáčku při běžné pokojové teplotě přibližně půl hodiny.
Mezitím se můžeme vrhnout na omáčku. Do kastrolu nalijeme olej, přidáme šalotku a během jedné minuty za soustavného míchání zpěníme. Přidáme mango, bílé víno, cukrovou vodu (cukr rozpuštěný ve vodě) a vývar. Necháme přejít varem a na mírném ohni ohříváme ještě dalších 10 minut.
Medailonky vyndáme z marinády a grilujeme z obou stran přibližně 5 – 7 minut. Servírujeme polité omáčkou. Dobrou chuť.
Co budeme potřebovat:
4 hovězí steaky ze svíčkové, silné cca 2 cm
Na marinádu:
1/4 hrnku limetkové šťávy
1/4 hrnku medu
3 lžíce oleje
2 lžíce jemně nakrájené cibule
2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce kari koření
Na omáčku:
1/2 hrnku rozmixovaného manga
1/4 hrnku hovězího vývaru
1/4 hrnku usekané šalotky
1/4 hrnku bílého vína
2 lžíce oleje
2 lžíce teplé vody
1 lžíce cukru