Recept: Nadívané skopové kotlety
Nadívané skopové kotlety mohou být ideální alternativou k tradičním pokrmům připravovaným na roštu.
Co budeme potřebovat:
4 dvojité skopové kotletky
1/2 lžičky pepře
3 lžíce rozpuštěného másla
Nádivka:
2 celá kuřecí játra
2 lžíce másla
3 šalotky, jemně nakrájené
4 velké žampióny nakrájené na kostičky
2 lžíce jemně nakrájené petrželky
1 plátek anglické slaniny, nakrájené na kostičky
sůl
4 lžíce suchého vermutu
1 rozšlehaný žloutek
1 lžíce koňaku
V kotletách vytvořte kapsu a odřízněte tučné maso po okrajích. Jatýrka osmahněte na másle a poté je rozřízněte na menší kousky. Doplňte šalotku, houby, slaninu, petrželku a sůl. Zeleninu nechte změknout, dolijte vermut a zvolna prohřívejte. Sundejte s ohně, přidejte žloutek s koňakem a pořádně rozmíchejte.
Připravené kapsy v kotletách naplňte směsí a sešpendlujte párátky. Decentně opepřete a zakryté grilujte na mírném ohni cca 8 minut. Pokud váš gril nemá víko, použijte na přikrytí alobal. Po otočení potřete rozpuštěným máslem a grilujte dalších 6 – 8 minut. Dobrou chuť.
Autorka receptu: Kathryn Popper: Honorable Hibachi