Bramborová kaše říznutá česnekem

Pokud budete chtít ozvláštnit obyčejnou bramborovou kaši a zároveň udělat něco pro své zdraví, řízněte ji česnekem.

Co budeme potřebovat:

3 celé hlavy česneku
3 lžíce olivového oleje
1 kg brambor
půl hrnku šlehačky
máslo
sůl
bílý pepř

Rozehřejte troubu na 230° C. Vložte pekáč s česnekem. Ten před tím rozřízněte napříč na poloviny, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Natočený řeznou plochu nahoru položte na pekáč a pečte zhruba 40 minut, dokud česnek nezměkne a nenabere zlatohnědou barvu. Pak ho vyndejte a po vychladnutí vymáčkněte stroužky česneku ze slupky. Přidejte do uvařených brambor a udělejte bramborovou kaši podle běžných postupů. Dobrou chuť.

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg