Marinované žampiony

Co budeme potřebovat:


1/2 hrnku olivového oleje
1/3 hrnku čerstvé citronové šťávy
1/2 lžičky tymiánu
1 stonek fenyklu, nebo 1 lžička semene
1 stroužek česneku najemno nakrájený
1 stonek řapíkatého celeru, usekaný
10 celých černých pepřů
1 bobkový list
1/2 hrnku vody
1 kg čerstvých žampionů
1 citron

V hrnci smíchejte olej, citronovou šťávu, tymián, fenykl, česnek, celer, pepř, bobkový list a vodu, uveďte do varu. Zeslabte plamen, nechte lehce vařit až je celer měkký (to by mělo trvat asi pět minut). Houbám odkrojte nožičky, hlavičky potřete citronem a přidejte do vroucí šťávy. Nechte pět minut povařit. Houby vyndejte dírkovanou naběračkou a připravte na talíř. Zvětšete plamen a vařte tekutinu dokud zhoustne. Poté nalijte na houby, přikryjte a podávejte k masu.

Volně podle knihy Grilování aneb Světová barbecue kuchařka.

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg