Recept: Štika na rožni

Patříte k vyznavačům Petrova cechu? Pak tento recept udělá radost právě vám. Smutnit nemusí ostatní. Místo vlastnoručně ulovené štiky postačí i kupovaná.

Co budeme potřebovat:

1500g štiky
citrón
sůl
červené víno
bílý pepř
500g másla

Na nádivku
300g vepřového bůčku
vejce
sůl
kmín
strouhanou housku

Křenové máslo
100g másla
20g křenu

Na vykuchanou, očištěnou a osušenou štiku nakapeme citrónovou šťávou, osolíme a potřeme olejem. Poté necháme dvě hodiny uležet v ledničce. Mezitím si můžeme připravit nádivku. Bůček umeleme, osolíme, přidáme vejce, strouhanou housku a podle chuti přidáme trochu Vegety. Nádivkou štiku naplníme a břicho zašijeme. Teď už stačí jen potřít olejem a přesunout se ke grilu. Rybu zvolna grilujeme po obou stranách. Hotová štika se potře máslem a znovu pokape citrónovou šťávou. Pokrm podáváme na míse v celku, s kolečky křenového másla, které připravíme smícháním křenu a másla. Ideální v kombinaci s červeným vínem. Dobrou chuť.

Zdroj: mrk.cz

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg