Dietní langoše podle Ládi Hrušky – recept na Tn.cz

Langoše jsou vítanou pochoutkou, kterou si s chutí můžeme dát i jako přílohu třeba při grilování. Nyní s receptem na dietní langoše přišel televizní reportér Láďa Hruška. Jeho levné a chutné recepty, které naleznete na webu TN.cz, si v poslední době získávají stále více příznivců.

Langoše jsou u nás nesmírně populární. Původní recept pochází z Maďarska a jedná se o smažené placky z kynutého těsta. Langoše si ale rychle získávaly popularitu i v okolních zemích včetně Čech.

Namísto typických langošů, které nepatří zrovna mezi základní prvky zdravé výživy, přišel potravinový inspektor s dietní verzí domácích langošů. Výhodou je, že je nemusíte smažit na pánvi a navíc přijdou doslova na pár korun.

Mini langoše Ládi Hrušky budete mít hotové během chvilky. Přesný návod na přípravu langošů najdete na webu TN.cz. Přehled všech receptů s odkazy.

Potřebovat budete pouze kelímek jogurtu, hladkou mouku, lžičku kypřícího prášku, česnek, špetku soli, kečup a tvrdý sýr. Pak už stačí smíchat mouku s jogurtem, přidat sůl a prášek do pečiva. Z této směsi vyparcujeme hladké těsto, které následně dáme na 30 minut do lednice.

Vyválí se plát tenkého těsta, skleničkou se vykrájí kolečka, položíme na pečící papír a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Langoše pečeme do zlatova. Hruška doporučuje cca 8 minut, podle našich zkušeností raději o chviličku déle, ale stačí sledovat barvu langošů, aby byly tak akorát.

A je skoro hotovo – potřete česnekem, který nejprve utřeme se solí a trochou oleje, přidejte kečup a nastrouhejte sýr.

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.