Grilovaná makrela s česnekem a petrželí

Tentokrát zabrousíme za mořskými plody s receptem na Grilovanou makrelu s česnekem a petrželí. Makrely opláchneme a lehce nasolíme.

Česnek a petržel nasekáme co nejjemněji a smícháme s olivovým olejem a strouhankou. Směsí naplníme břicho makrely a lehce posypeme makrelu i z vrchu a umístíme ji do grilovací mřížky.

Grilujeme z obou stran cca 8min. Podáváme s bagetkou a olivovou tapenádou.

Přísady:

• Makrela: 680g
• Česnek: 80g
• Kadeřavá petržel: 80g
• Strouhanka: 80g
• Hrubá sůl: 15g
• Olivový olej: 1 pol. lžíce
• sůl
• pepř

Tento, ale i další recepty se můžete naučit na kuchařských kurzech v Chefparade.

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.