Grilované žampiony s gremolatou

Vyzkoušejte netradiční recept na žampiony na grilu s gremolátou. Určitě vám bude chutnat.

Na gremolatu smíchejte petrželku v malé misce s česnekem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.

Z hub odkrájejte nohy a kloboučky žampiónů naskládejte do hliníkové grilovací misky. Misku položte na
gril a grilujte po dobu asi 10 minut.

Houby přesuňte na talíř, posypte gremolatou a pokapejte olejem. Podávejte teplé s čerstvým bílým chlebem.

Ingredience:

16 plochých žampionů
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
3 lžičky jemně nastrouhané kůry z citronu
1 hrnek panenského olivového oleje
gremolata
1 stroužek česneku (jemně nasekaný)
čerstvě namletý pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.