Špíz z mletého masa

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky. Jablka důkladně omyjeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na čtverečky.

Mleté maso promícháme s kari kořením, mletým pepřem, mletým zázvorem a solí. Maso dáme na nějaký čas uležet a pak z něj navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky. Pokud by vzniklá směs byla příliš mazlavá, přidáme trošku strouhanky.

Na špízové jehly pak střídavě napichujeme cibuli, jablko a maso. Špízy pečeme na pánvi nebo klasicky na roštu grilu. Servírujeme se zeleninovou oblohou a čerstvou bagetou či jiným pečivem.

Mleté maso ochucené kari kořením a zázvorem je střídavě napichováno s cibulí a jablkem na kovové jehly.

Ingredience:

0,5 kg mletého masa
špetka černého mletého pepře
polévková lžíce kari koření
polévková lžíce mletého zázvoru
2 cibule
2 jablka
lžička soli

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.