Ústřice na grilu

Pokud patříte mezi gurmány, můžete si na grilu připravit i pochoutky pro opravdové labužníky. Už jste někdy vyzkoušeli grilované ústřice? Jirka z Prahy je doporučuje nám všem, tak je pojďme vyzkoušet.

Ústřice nejprve necháme dusit po dobu cca 2 minut, dokud se neotevřou. Poté je becháme je vychladnout. V mističce si mezitím utřeme máslo, prolisujeme česnek a vmícháme jej spolu se strouhankou a nasekanou petrželkou.

Trochu osolíme a opepříme. Pepřem není třeba zase příliš šetřit. Grilovací plech zlehka posypeme vrstvou soli. Ústřice otevřeme a šťávu z nich slijeme do mističky.

Spodní polovinu skořápky s ústřicemi vtlačíme do soli. Jde o to, aby se ústřice nemohli překlopit. Navrch přilijeme šťávu a přidáme trošku připravené máslové směsi se strouhankou. Pečeme asi 2 minuty, dokud ústřice nezačnou na povrchu hnědnout. Dobrou chuť.

Ingredience:

12 ústřic
50 g másla (necháme změknout)
2 stroužky česneku
3 lžíce opečené strouhanky
svazek petrželky
pepř
balíček hrubé soli
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.