Kapr s houbovou nádivkou

Kapra vyvrhneme, omyjeme (neporcujeme), osolíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, okmínujeme a necháme minimálně hodinu odležet. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, na ní podusíme jemně nakrájenou cibuli s na plátky pokrájenými houbami, případně okořeníme a přidáme prolisovaný česnek.

Hotovou směsí naplníme břišní dutinu kapra. Dutinu pak uzavřeme jehlou. Kapra s houbovou nádivkou pečeme na roštu grilu zhruba kolem půl hodiny (během této doby jej alespoň dvakrát obrátíme).
Za přílohu nejlépe poslouží chléb, jeho krajíčky můžeme na grilu opéci na topinky. Ty pak mírně osolíme a případně potřeme máslem.

Co budeme potřebovat:

celý kapr (s kůží) o hmotnosti kolem 1,5 kg
sůl
citron
150g slaniny
2 cibule
5 stroužků česneku
200g hub (mohou to být žampiony, ale houby z lesa jsou nedostižné)
pepř
kmín
rostlinný olej

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.