Žampióny na grilu

Pokud máte rádi houby, bude pro vás recept na grilované žampióny určitě zajímavým tipem. Takže jak na to? Budeme potřebovat cca 0,5 kg menších žampiónů, které očistíme a odřízneme nohy. 

Hlavičky napichujeme na špízové jehly a prokládáme je kousky slaniny a cibule. Připravené špízy potřeme olejem, který nejprve smícháme se solí, pepřem, citrónovou šťávou a utřeným česnekem. Špízy grilujeme, dokud houby nebudou měkké. Při grilování je průběžně potíráme zbylým olejem. Servírovat můžeme s pečivem nebo opečenými bramborami.

Co budeme potřebovat:

0,5 kg menších žampiónů
100 g anglické slaniny
2 cibule
4 lžíce oleje
3 stroužky česneku
lžíci citrónové šťávy
mletý pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.