Kapr s grilovanými brambory

Většího opracovaného kapra nakrájíme i s kůží na steaky (podkovičky), osolíme a ocitronujeme (případně do zářezů v kůži vložíme dílky citronu), potřeme olejem a necháme v chladnu alespoň půl hodiny odležet. 

Poté grilujeme po obou stranách celkem asi 12 minut. Hotové steaky jemně poprášíme pepřem.

Brambory i se slupkou omyjeme a jednotlivě (či maximálně po dvou) zabalíme do alobalu. Grilujeme něco málo přes půl hodiny. Brambory z alobalu vyjmeme, shora nařízneme, do řezu vložíme máslo, nastrouhaný sýr a špetku soli , a podáváme jako přílohu ke kapru.

Co budeme potřebovat:

steaky (podkovičky) z kapra široké zhruba 4 cm
sůl
citron
pepř
rostlinný olej
několik větších podlouhlých brambor
strouhaný tvrdý sýr
máslo
příslušný počet čtverců alobalu

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.