Grilovaná ryba (okoun, štika, candát)

Při půlení ryby odřízneme páteř a stáhneme kůži. Postavíme citron na jeden řez a z hora dolů odřezáváme kůru až na dužninu. Tady si dejte pozor, protože kůra je hořká a může pokrm totálně znehodnotit. Pak naplátkujeme.

Minimálně dvojitý alobal pokapeme olivovým olejem a položíme dva plátky citronu. Rybu posolíme z obou stran a položíme na citron.

Nyní nastává prostor pro kreativitu – můžete přidat koření – kmín, pepř atd, ale nejlepší je nechat vyniknout chuť ryby. Přidáme snítku petrželové nati. Opět nepřehánět, aby nepokazila chuť. Položíme dva plátky citronu a můžeme balit.

Použijte raději větší kus alobalu, aby byl balíček opravdu utažený. Správně zabalený balíček poznáme bohužel až na grilu, když se pěkně nafoukne a neuchází. Pečeme 10-20 minut, podle tloušťky plátku ryby. Neotáčíme, protože citron na spodu balíčku zabrání připálení i přichycení k alobalu.

Co budeme potřebovat:

ryba (okoun, štika, candát,…)
limetka nebo citron
nať petržele
olivový olej
koření (kmín, pepř,…)
sůl
alobal

Recept zaslala: Květa Habrychová

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.