Grilovaný kebab se zeleninou

Zeleninu omyjeme a otřeme. Oloupeme žampiony, z paprik vykrojíme semeník a nakrájíme na silnější proužky. Cibulky i  s natí nakrájíme na delší kousky a fetu nakrájíme a kostky.

V misce prošleháme olej, citronovou šťávu a lístky oregana. Špízové jehly namočíme a poté na ně střídavě napichujeme žampiony, fetu, cibulky a kousky papriky. Potřeme částí ochuceného oleje, opepříme a vložíme na mřížku rozehřátého grilu, kterou nejprve potřeme olejem.

Za občasného otáčení grilujeme asi deset minut, na závěr potřeme zbylým ochuceným olejem a osolíme. Podáváme s česnekovým jogurtem, skrojky citronu a zakápneme citronovou šťávou.  

Co budeme potřebovat (na 4 porce):

16 menších žampionů
150 g fety
3 papriky (červené a žluté)
4 jarní cibulky
4 – 6 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 snítky oregana
1 citron
pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.