Grilované krevety
Krevety se nechají nasolené uležet, poté se ještě na pár hodin naloží do marinády připravené ze sojové omáčky, sladkokyselé thajské omáčky, nadrobno nakrájené chilli papričky a čerstvého koriandru. Po vyjmutí z marinády můžeme začít grilovat.
Vynikající záležitost je, když budeme krevety podávat ještě se salátem: na nudličky nakrájené
bílé zelí, taktéž mrkev a kedlubna. Vše promíchat a zakapat rybí omáčkou a citronem. Nakonec rozdrtíme na menší kousky slané arašídy a přisypeme je do salátu. K tomu všemu opečený chléb nebo housky. Dobrou chuť.
Co budeme potřebovat:
krevety
sůl
pečivo na přílohu
Na marinádu:
sojová omáčka
sladkokyselá thajská omáčka
nadrobno nakrájená chilli paprička
čerstvý koriandr
Na salát:
bílé zelí
mrkev
kedlubna
arašídy
rybí omáčka
Recept zaslal: Franta Prášek