Recepty: Ostré rybí ražniči

Očištěné porce kapra částečně odkostíme, osušíme, protkneme klínky česneku, opepříme, poprášíme chilli kořením nebo mletou paprikou, nakrájíme na čtverečky a necháme chvilku odležet, potom je osolíme.

Slaninu pokrájíme na tenké plátky, potom na čtverečky velikosti kousků kapra, cibuli na kolečka, okurku rovněž na kolečka a kapii na kousky. Připravené potraviny napícháme na 4 kovové špízy, osolíme, pokapeme olejem a grilujeme. Při grilování ražniči obracíme a potíráme olejem, smíchaným s chilli kořením nebo mletou pálivou paprikou.

Co budeme potřebovat:

4 porce kapra
2 lžíce oleje
4 malé cibule
1 sterilovaná okurka
60 g slaniny
80 g kapie česnek
chilli koření nebo mletá pálivá paprika
pepř
sůl

Recept zaslala: Jitka Petirová

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.