Grilování: Jogurtová marináda s bylinkami

V misce promícháme 250 ml bílého jogurtu (můžeme nahradit acidofilním mlékem) s dvěma hrstmi nasekaných čerstvých bylinek. Použít můžeme např. šalvěj, tymián, rozmarýn, saturejku atd. nebo směs provensálského koření.

Dále přidáme dvě lžíce olivového oleje a dva stroužky prolisovaného česneku.

Marináda je vhodná pro řízky, kotlety, krkovice, vepřovou panenku. Maso lehce naklepeme, osolíme, zalijeme marinádou a podle druhu masa necháme odležet dvě hodiny a více (lze i celou noc). Pokud budete marinovat přes noc, osolte maso až před začátkem grilování.

Co budeme potřebovat:

250 ml bílého jogurtu
čerstvé bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn, saturejku atd. nebo směs provensálského koření)
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.