Recepty: Grilované paprikové špízy

Všechny druhy papriky pokrájíme na kostičky. Ostatní zeleninu, tedy rajčata, lilek, cibuli a cukety nakrájíme na kolečka. Na špízové jehly střídavě napichujeme připravenou zeleninu, kterou nakonec důkladně potřeme marinádou a můžeme začít grilovat.

Na grilu necháme přibližně čtvrthodiny, dbáme při tom na prohřátí ze všech stran. Špízy je samozřejmě možné proložit i slaninou či kousky masa, pak už ale nepůjde o vegetariánskou směs. Dobrou chuť.

Co budeme potřebovat:

150 g žluté papriky
150 g zelené papriky
150 g červené papriky
300 g rajčat
150 g cukety
200 g cibule
150 g lilku

Marináda:
stroužek česneku (rozmačkáme)
olivový olej
sůl
půl lžičky provensálského koření

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.