Recepty: Srnčí jehla

Pravověrní labužníci nedají na zvěřinu dopustit. Vy si ji snad budete opatřovat jiným způsobem než Karel Prošek s věrným vlčákem Holanem v báječných knihách Oty Pavla. Můžeme se proto pustit rovnou do přípravy.

Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme jalovcem, opepříme a necháme odležet. Na grilovací jehlici napichujeme střídavě kousek masa, kousek cibule (kterou si předem nakrájíme na kolečka), plátek slaniny a plátek rajčete. Pokapeme olejem a můžeme se pustit do grilování. Špíz je možné zabalit také do alobalu a grilovat v něm. Maso tak bude šťavnatější. Dobrou chuť.

Co budeme potřebovat:

500 g srnčí kýty
2 cibule
100 g slaniny
4 rajčata
špetka jalovce
sůl
pepř
pár lžic oleje

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.