Recepty: Makrely na grilu

Dnešním receptem znovu uděláme radost milovníkům ryb. Servírovat se budou makrely na grilu.

Co budeme potřebovat:

3 malé makrely
100 gramů klobásy
60 gramů slaniny
3 polévkové lžíce oleje
4 kusy cibule
2 kusy kapie nebo paprika
česnek
sůl
mletý pepř

Makrely nejprve očistíme, odkrojíme jim hlavy, ploutve a ocasy a částečně vykostíme. Poté nakrájíme na čtverečky o hraně přibližně dva centimetry. Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a necháme chvilku odležet. Mezitím slaninu nakrájíme na plátky a následně na stejně velké čtverečky jako makrely. Klobásy pokrájíme tradičně na kolečka, cibuli na silná kolečka, kapie nebo papriky na kousky a vše volně napichujeme na špíz. Pokapeme olejem a připravujeme na grilu nebo na pánvičce na oleji. Při pečení špízové jehly obracíme a při grilování potíráme olejem. Podávat můžeme s bramborovými hranolky a kousky citrónu. Dobrou chuť.

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.