Recepty: Brambory na jehle se slaninou

Neloupané brambory důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky silné půl centimetru. Rozložíme je, osolíme a opepříme.

Slaninu nakrájíme na tenké plátky zhruba stejné velikosti s bramborami a posypeme paprikou. Oloupanou cibuli rozebereme po vrstvách a lehce posypeme kmínem. Přísady střídavě napichujeme na jehlu. Začínáme a končíme plátkem brambory. Brambory potřeme tekutým máslem a pevně zavineme do alobalu. Položíme na gril a pečeme zhruba 15 min. Dobrou chuť.

Co budeme potřebovat:

1 kg středně velkých raných brambor
250 g anglické slaniny
500 g cibule
sůl
pepř
mletá sladká paprika
kmín
máslo

Zdroj receptu: labuznik.com

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.