Recept: Králík na grilu

Králík patří zejména na venkově k poměrně obvyklým pokrmům z vlastních zdrojů. V úpravě na grilu už ale všední záležitostí určitě nebude.

Co budeme potřebovat:

1 králík (cca 1,5 kg)
5 větviček čerstvého tymiánu
1/2 litru bílého vína
1/4 litru sójové omáčky
čerstvě mletý pepř
pár zrnek pepře
olej
sůl

Králíka rozdělíme na 6 porcí a vložíme spolu s tymiánem do hluboké mísy. V kastrolu smícháme bílé víno se sójovou omáčkou, okořeníme mletým pepřem a přidáme několik zrnek celého pepře. Vše necháme projít varem a ještě horké nalijeme na králíka. Přikryjeme pokličkou a uložíme do chladna na jeden den.

Než přistoupíme k samotnému grilování, vyjmeme králíka z marinády, papírovým ubrouskem ho jemně osušíme, opepříme a potřeme olejem. Poté králíka grilujeme přibližně 30-40 minut (podle stáří králíka). Čas od času jej obrátíme a potřeme marinádou. Před podáváním nezapomeňte osolit. Dobrou chuť.

Zdroj: grilovani.org

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.